ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
3 μεσαία αβγά
250 ml νερό
60 ml έ.π. ελαιόλαδο
150 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη
40 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αβγά, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός, χωρίς σβόλους.
Αλείφουμε το ταψί με το ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο. Μόλις κάψει, το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε τον χυλό. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη φέτα και μοιράζουμε από πάνω το βούτυρο.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, έως ότου ροδίσει η πίτα. Την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε χλιαρή.
Συνταγές απο Τάσος Μπίκος