Οι συνταγές μας

Κάθε εβδομάδα και μια νέα συνταγή απο τον Chef μας Τάσο Μπίκο

Λαβράκι στη λαδόκολλα με αρωματικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 λαβράκια, 500 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα καθαρίσει) 150 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε χονδρά κομμάτια ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 120 ml έ.π.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αγκινάρες α λα πολίτα με μαραθόριζα

. . . ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)12 αγκινάρες χυμό από 2 λεμόνια και λίγο επιπλέον για τις αγκινάρες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 16 κρεμμύδια κοκκάρια (για στιφάδο) 3 καρότα, σε λεπτές ροδέλες 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες 4 πατάτες, σε κύβους 100 γρ. αρακά, καθαρισμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ & ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

  ΥΛΙΚΑΓια τη ζύμη: ½ κ. αλεύρι σκληρό ½ κ. αλεύρι μαλακό 15 γρ. ζάχαρη 55 γρ. μαγιά νωπή 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις ½ lt νερό 50 γρ. γάλα 20 γρ. αλάτι Για τη γέμιση: 200 γρ. σπανάκι 80 γρ. κρεμμύδια φρέσκα 1/3 ματσ. θυμάρι φρέσκο 200 γρ. κεφαλογραβιέρα Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΨιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 ½ κιλό µπούτι από αρνί, ξεκοκαλισµένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πράσο, ψιλοκοµµένο 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδου + 5 επιπλέον, σε λεπτές φέτες 50 γρ. κουκουνάρι 150 γρ. καπνιστό µπέικον, σε κυβάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια 3 κ.σ. φρέσκο λεµονοθύµαρο, τα φυλλαράκια 70 γρ. γαλέτα 1½ κιλό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Γιαουρτλού με κεμπάπ, παϊδάκια και κρέας

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)300 γρ. αρνίσιο κιµά 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο (κρατάμε λίγο για το τέλος) αλάτι και πιπέρι 60 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη 800 γρ. ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κύβους 1 κ.γ. µαύρη ζάχαρη 3 πιπεριές κέρατο, καθαρισµένες και κοµµένες σε ροδέλες 2 πίτες για σουβλάκι, κοµµένες σε καρέ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Γκιούλμπασι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1½ κιλό αρνί, κομμένο σε κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 3 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας σας ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι 400 γρ. ντοματίνια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ζυμαρόπιτα

  ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 3 μεσαία αβγά 250 ml νερό 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη 40 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια αλάτι, πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι,

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Κλασικό κοκορέτσι

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτοµα) Για το κοκορέτσι 2-2½ κιλά αρνίσια εντεράκια 2 αρνίσιες συκωταριές ½ κιλό γλυκάδια 2 αρνίσιες σκέπες χυµός από ½ λεµόνι αλάτι Για τη µαρινάδα 2 ξερά κρεµµύδια, χονδροκοµµένα 3 σκελίδες σκόρδου, τριµµένες ξύσµα από 3 λεµόνια, ακέρωτα ½ µατσάκι φρέσκο θυµάρι, τα φύλλα 3-4 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου, τα φύλλα 1/3 από

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) αλάτι, πιπέρι 100 ml λευκό ξηρό κρασί 600 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Για τη σάλτσα ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αρνίσια σουβλάκια με τζατζίκι από ραπανάκια

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί 1 κιλό αρνί (μπούτι), χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους των 3 εκ. 4 πίτες για σουβλάκια 2 μεγάλες ντομάτες, σε χονδρές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΕΤΑ

  ΥΛΙΚΑΓια τη ζύμη: 1 κ. αλεύρι σκληρό 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft 20 γρ. αλάτι 15 γρ. ζάχαρη 45 γρ. μαγιά νωπή ½ lt νερό 50 γρ. γάλα Για τη γέμιση: 100 γρ. ντοματοπελτέ Pummaro 20 γρ. φύλλα βασιλικού 100 γρ. φέτα σκληρή  Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Κοτόπουλο πανέ με πατάτες και αρωματικό γιαούρτι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (4 φιλέτα των 200 γρ.), κομμένα σε μικρότερα ισόπαχα κομμάτια 3 ασπράδια αβγών 100 ml φρέσκο γάλα 400 γρ. κορν φλέικς, χτυπημένα πολύ ελαφρά στο multi 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 4 πατάτες, πλυμένες αλάτι,

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Λαζάνια με μπέικον και μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 35Χ30 εκ.) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. καπνιστό μπέικον, σε καρέ 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, σε μικρούς κύβους 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 2 μέτρια καρότα, σε μικρούς κύβους 150 ml ημίγλυκο ή γλυκό κρασί 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας,

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 2 φραντζόλες) 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του500 ml µπίρα50 ml έ.π. ελαιόλαδο q 20 γρ. ζάχαρη q 10 γρ. αλάτι1 κ.σ. µπέικιν πάουντερ80 γρ. καρύδια (ψίχα), ελαφρώς σπασµένα2 κ.σ. διάφορα σπόρια (ηλιόσπορoι, λιναρόσποροι, σουσάµι, πασατέµπος)λίγο βούτυρο και αλεύρι (για τις φόρμες)2 κ.σ. παρµεζάνα, τριµµένη ΕΚΤΕΛΕΣΗΠροθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ψιάντρα

  Μια πίτα µε σέσκουλα, καυκαλήθρες, ζοχούς και σπανάκι δεν είναι κάτι σπάνιο, αλλά µια µεσολογγίτικη χορτόπιτα µε κουρκούτι καλαµποκάλευρου είναι – αν µη τι άλλο – ένας ενδιαφέρων τρόπος για να ξεκινήσετε την ηµέρα σας διαφορετικά Υλικά (για 10 άτοµα) 2 κιλά διάφορα χόρτα (σέσκουλα, ζοχοί, σπανάκι, καυκαλήθρες, τσουκνίδα κ.ά.) 1 µατσάκι µάραθο 1/3

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Χταπόδι γιουβέτσι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 400 γρ. κριθαράκι 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια κατσαρόλα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Χορτοφαγική µαγειρίτσα µε µανιτάρια

  ΥΛΙΚΑ (για 10 άτοµα) 2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. µανιτάρια κανθαρέλες 200 γρ. µανιτάρια shiitake, σε κοµµάτια 50 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό 500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια 100 ml λευκό κρασί 10 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 2 µαρούλια, ψιλοκοµµένα 400 γρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Χοιρινό φιλέτο με φιρίκια

  Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 30′ Υλικά (για 4 μερίδες) 2 χοιρινά φιλέτα, 400-500 γρ. το καθένα 1 κουτ. γλυκού θυμάρι 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 4 φιρίκια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη 80 ml μαυροδάφνη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Προθερμαίνουμε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε βότανα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους 200 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 χοιρινές μπριζόλες αλάτι, πιπέριEKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. χοιρινό λουκάνικο, χονδροκοµµένο σε λοξές ροδέλες 1 καυτερή πιπεριά 100 γρ. αποξηραµένα βερίκοκα, κοµµένα στα 2 250 ml µπίρα 3 κ.σ. µέλι 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (στα σουπερµάρκετ) 1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε βαθύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μαριναρισμένα αρνίσια σουβλάκια

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κρεμμύδι, τριμμένο και 2 επιπλέον, κομμένα σε χονδρά κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια και 4 κλωναράκια επιπλέον 200 ml κόκκινο κρασί 800 γρ. αρνί μπούτι, ψαχνό, κομμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μίνι πεϊνιρλί

Προετοιμασία 25′, Αναμονή 2 ώρες, Ψήσιμο 15′-20′ Υλικά (για 15-20 πεϊνιρλί) 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4 200 γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη 2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 έτοιμα φύλλα κουρού Αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες τα κομμένα ντοματίνια, ελαφρώς αλατισμένα σε ένα σουρωτήρι, για να

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μοσχαρίσια ρολά γεμιστά

Προετοιμασία 1 ώρα και 10′ Μαγείρεμα περίπου 30′ Ψήσιμο περίπου 1 ώρα Υλικά (για 6 – 8 μερίδες) 1 ½ κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση τρανς, σε περίπου 16 φέτες 1 κιλό διάφορα μανιτάρια (πορτσίνι, σαμπινιόν, σιτάκε, πορτομπέλο) σε μέτριες φέτες 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 2 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο ψιλοκομμένο 300

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια

Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′ Υλικά (για 8 σουβλάκια) 400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους 200 γρ. ντοματίνια Για το πέστο 1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.) 10 γρ. κουκουνάρι 1 μικρή σκελίδα σκόρδου 2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη 150 ml ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Διαδικασία Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό,

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μουσακάς με φακές

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 500 γρ. μέτριες φακές Φαρσάλων 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 150 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 150 ml λευκό ξηρό κρασί 300 γρ. καρότα, σε κυβάκια 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό2 κ.σ. φρέσκο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Μπατσαριά

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 1,5-2 κιλά διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, μάραθο, άνηθο), πλυμένα και ψιλοκομμένα 2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 350 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη, και 150 γρ. επιπλέον, για το τέλος 150 γρ. τραχανά 3 μεσαία αβγά 300 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ξιφίας στον φούρνο με ντομάτα και ελιές

Για μια οικονομικότερη εκδοχή του πιάτου αντικαταστήστε τον ξιφία με φιλέτα βακαλάου, παγκάσιους ή όποιου άλλου μεγάλου ψαριού θέλετε ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φιλέτα ξιφία των 200 γρ. το καθένα 150 ml μαρινάδα από 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και 50 ml χυμό λεμονιού 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 16 ελιές της αρεσκείας μας, απύρηνες, σε ροδέλες

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ