Οι συνταγές μας

Κάθε εβδομάδα και μια νέα συνταγή απο τον Chef μας . Τάσο Μπίκο

Χταπόδι γιουβέτσι by Τάσος Μπίκος

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 400 γρ. κριθαράκι 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια κατσαρόλα

Read more ...

Λαβράκι στη λαδόκολλα με αρωματικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 λαβράκια, 500 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα καθαρίσει) 150 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε χονδρά κομμάτια ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 120 ml έ.π.

Read more ...

Αγκινάρες α λα πολίτα με μαραθόριζα

. . . ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)12 αγκινάρες χυμό από 2 λεμόνια και λίγο επιπλέον για τις αγκινάρες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 16 κρεμμύδια κοκκάρια (για στιφάδο) 3 καρότα, σε λεπτές ροδέλες 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες 4 πατάτες, σε κύβους 100 γρ. αρακά, καθαρισμένο

Read more ...

ΨΩΜΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ & ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

  ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: ½ κ. αλεύρι σκληρό ½ κ. αλεύρι μαλακό 15 γρ. ζάχαρη 55 γρ. μαγιά νωπή 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις ½ lt νερό 50 γρ. γάλα 20 γρ. αλάτι Για τη γέμιση: 200 γρ. σπανάκι 80 γρ. κρεμμύδια φρέσκα 1/3 ματσ. θυμάρι φρέσκο 200 γρ. κεφαλογραβιέρα Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε

Read more ...

Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες

Γεµιστό µπούτι αρνιού µε baby πατάτες ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 ½ κιλό µπούτι από αρνί, ξεκοκαλισµένο 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πράσο, ψιλοκοµµένο 2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδου + 5 επιπλέον, σε λεπτές φέτες 50 γρ. κουκουνάρι 150 γρ. καπνιστό µπέικον, σε κυβάκια 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κυβάκια 3 κ.σ. φρέσκο λεµονοθύµαρο, τα

Read more ...

Γιαουρτλού με κεμπάπ, παϊδάκια και κρέας

Γιαουρτλού με κεμπάπ, παϊδάκια και κρέας ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 300 γρ. αρνίσιο κιµά 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο (κρατάμε λίγο για το τέλος) αλάτι και πιπέρι 60 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη 800 γρ. ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κύβους 1 κ.γ. µαύρη ζάχαρη 3 πιπεριές κέρατο, καθαρισµένες και κοµµένες σε ροδέλες 2

Read more ...

Γκιούλμπασι

Γκιούλμπασι ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1½ κιλό αρνί, κομμένο σε κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 3 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας σας ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι 400 γρ.

Read more ...

Ζυμαρόπιτα

  ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου) 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 3 μεσαία αβγά 250 ml νερό 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη 40 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια αλάτι, πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι,

Read more ...

Κλασικό κοκορέτσι

Κλασικό κοκορέτσι ΥΛΙΚΑ (για 8-10 άτοµα) Για το κοκορέτσι 2-2½ κιλά αρνίσια εντεράκια 2 αρνίσιες συκωταριές ½ κιλό γλυκάδια 2 αρνίσιες σκέπες χυµός από ½ λεµόνι αλάτι Για τη µαρινάδα 2 ξερά κρεµµύδια, χονδροκοµµένα 3 σκελίδες σκόρδου, τριµµένες ξύσµα από 3 λεµόνια, ακέρωτα ½ µατσάκι φρέσκο θυµάρι, τα φύλλα 3-4 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου, τα φύλλα

Read more ...

Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) αλάτι, πιπέρι 100 ml λευκό ξηρό κρασί 600 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Για τη σάλτσα ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα

Read more ...

Αρνίσια σουβλάκια με τζατζίκι από ραπανάκια

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί 1 κιλό αρνί (μπούτι), χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους των 3 εκ. 4 πίτες για σουβλάκια 2 μεγάλες ντομάτες, σε χονδρές

Read more ...

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ & ΦΕΤΑ

  ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: 1 κ. αλεύρι σκληρό 50 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ Soft 20 γρ. αλάτι 15 γρ. ζάχαρη 45 γρ. μαγιά νωπή ½ lt νερό 50 γρ. γάλα Για τη γέμιση: 100 γρ. ντοματοπελτέ Pummaro 20 γρ. φύλλα βασιλικού 100 γρ. φέτα σκληρή  Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το

Read more ...

Κοτόπουλο πανέ με πατάτες και αρωματικό γιαούρτι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (4 φιλέτα των 200 γρ.), κομμένα σε μικρότερα ισόπαχα κομμάτια 3 ασπράδια αβγών 100 ml φρέσκο γάλα 400 γρ. κορν φλέικς, χτυπημένα πολύ ελαφρά στο multi 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 4 πατάτες, πλυμένες αλάτι,

Read more ...

Λαζάνια με μπέικον και μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 35Χ30 εκ.) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. καπνιστό μπέικον, σε καρέ 1.200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, σε μικρούς κύβους 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 2 μέτρια καρότα, σε μικρούς κύβους 150 ml ημίγλυκο ή γλυκό κρασί 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας,

Read more ...

ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 2 φραντζόλες) 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του 500 ml µπίρα 50 ml έ.π. ελαιόλαδο q 20 γρ. ζάχαρη q 10 γρ. αλάτι 1 κ.σ. µπέικιν πάουντερ 80 γρ. καρύδια (ψίχα), ελαφρώς σπασµένα 2 κ.σ. διάφορα σπόρια (ηλιόσπορoι, λιναρόσποροι, σουσάµι, πασατέµπος) λίγο βούτυρο και αλεύρι (για τις φόρμες) 2 κ.σ. παρµεζάνα, τριµµένη

Read more ...

Ψιάντρα

  Μια πίτα µε σέσκουλα, καυκαλήθρες, ζοχούς και σπανάκι δεν είναι κάτι σπάνιο, αλλά µια µεσολογγίτικη χορτόπιτα µε κουρκούτι καλαµποκάλευρου είναι – αν µη τι άλλο – ένας ενδιαφέρων τρόπος για να ξεκινήσετε την ηµέρα σας διαφορετικά Υλικά (για 10 άτοµα) 2 κιλά διάφορα χόρτα (σέσκουλα, ζοχοί, σπανάκι, καυκαλήθρες, τσουκνίδα κ.ά.) 1 µατσάκι µάραθο 1/3

Read more ...

Χταπόδι γιουβέτσι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες 400 γρ. κριθαράκι 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια

Read more ...

Χορτοφαγική µαγειρίτσα µε µανιτάρια

  ΥΛΙΚΑ (για 10 άτοµα) 2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. µανιτάρια κανθαρέλες 200 γρ. µανιτάρια shiitake, σε κοµµάτια 50 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό 500 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια 100 ml λευκό κρασί 10 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 2 µαρούλια, ψιλοκοµµένα 400 γρ.

Read more ...

Χοιρινό φιλέτο με φιρίκια

  Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 30′ Υλικά (για 4 μερίδες) 2 χοιρινά φιλέτα, 400-500 γρ. το καθένα 1 κουτ. γλυκού θυμάρι 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο 1 κλωνάρι δενδρολίβανο 4 φιρίκια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη 80 ml μαυροδάφνη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Προθερμαίνουμε

Read more ...

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε βότανα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους 200 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 χοιρινές μπριζόλες αλάτι, πιπέριEKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο

Read more ...

Τηγανιά µε λουκάνικα, βερίκοκα και µέλι

  ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. χοιρινό λουκάνικο, χονδροκοµµένο σε λοξές ροδέλες 1 καυτερή πιπεριά 100 γρ. αποξηραµένα βερίκοκα, κοµµένα στα 2 250 ml µπίρα 3 κ.σ. µέλι 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (στα σουπερµάρκετ) 1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια {{{ moto }}} ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε βαθύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά,

Read more ...