ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κιλό αρνί (μπούτι), χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους των 3 εκ.
4 πίτες για σουβλάκια
2 μεγάλες ντομάτες, σε χονδρές ροδέλες
2 μεγάλες μελιτζάνες, σε χονδρές ροδέλες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
15 ραπανάκια, τριμμένα και στυμμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.σ. ξίδι κρασιού
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το σκόρδο, το ξύσμα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κρασί και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βυθίζουμε το κρέας και το αφήνουμε για 2 ώρες γυρίζοντάς το κατά διαστήματα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Περνάμε τα κυβάκια του αρνιού σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι και τα αφήνουμε μέσα στη μαρινάδα. Παράλληλα, ζεσταίνουμε την ψησταριά ή την γκριλιέρα.
Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα, τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε επίσης τις πίτες, τις ροδέλες ντομάτας και τις ροδέλες μελιτζάνας.
Ψήνουμε τα σουβλάκια για περίπου 12-15 λεπτά, αλείφοντας με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ταυτόχρονα ψήνουμε τις πίτες, τις ντομάτες και τις μελιτζάνες.
Σερβίρουμε στα πιάτα βάζοντας πρώτα τις πίτες, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τα σουβλάκια και από μία κουταλιά από το τζατζίκι.