ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (4 φιλέτα των 200 γρ.), κομμένα σε μικρότερα ισόπαχα κομμάτια
3 ασπράδια αβγών
100 ml φρέσκο γάλα
400 γρ. κορν φλέικς, χτυπημένα πολύ ελαφρά στο multi
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
4 πατάτες, πλυμένες
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το αρωματικό γιαούρτι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε από το αλεύρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με το γάλα και σε ένα άλλο τα κορν φλέικς με την παρμεζάνα και το θυμάρι. Περνάμε διαδοχικά τα αλευρωμένα φιλέτα από το μείγμα των αβγών και το μείγμα των κορν φλέικς και τα αραδιάζουμε σε στρωμένο με λαδόκολλα ταψί. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (μπορούμε να το κάνουμε και αποβραδίς).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1-1½ ώρα, ανάλογα με το μέγεθός τους και την ένταση του φούρνου μας.
Φτιάχνουμε τη σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ξετυλίγουμε τις πατάτες και τις γαρνίρουμε με αρωματικό γιαούρτι. Σερβίρουμε μαζί με το ζεστό κοτόπουλο.
cialis 5mg bestellen