ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 κρεμμύδι, τριμμένο και 2 επιπλέον, κομμένα σε χονδρά κομμάτια
100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια και 4 κλωναράκια επιπλέον
200 ml κόκκινο κρασί
800 γρ. αρνί μπούτι, ψαχνό, κομμένο σε κύβους
4 πιπεριές κέρατο, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια και 2 επιπλέον, κομμένες σε χονδρές ροδέλες
30 γρ. βούτυρο
4 πίτες για σουβλάκι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις 2 κ.σ. θυμάρι, τη 1 κ.σ. δενδρολίβανο, το κρασί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βυθίζουμε το κρέας στο μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα κομμάτια της πιπεριάς και της ντομάτας σε ξύλινα καλαμάκια. Τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε είτε στη σχάρα είτε στο δυνατό γκριλ του φούρνου γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα 2 κρεμμύδια. Λαδώνουμε ελαφρά τις πίτες και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Ψήνουμε στο γκριλ και τις ροδέλες ντομάτας.
Σερβίρουμε σε 4 πιάτα τις πίτες, βάζουμε από πάνω τις ψημένες ντομάτες, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τέλος τα αρνίσια σουβλάκια. Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι και κλωναράκια δενδρολίβανου.