Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε βότανα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους

200 ml λευκό ξηρό κρασί

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

4 χοιρινές μπριζόλες

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Βυθίζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και τις διατηρούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στο γκριλ.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί ή στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, αλείφοντάς τες κατά διαστήματα με τη μαρινάδα.

Τις σερβίρουμε ζεστές, είτε με τηγανητές πατάτες, είτε με ψητά λαχανικά, είτε με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα εποχής.

https://www.tovima.gr/2015/02/11/afieromata/xoirines-mprizoles-marinarismenes-se-botana/ Select docx file:

  • Visual
  • Raw HTML
  • Messages

about:blank

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους

200 ml λευκό ξηρό κρασί

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

4 χοιρινές μπριζόλες

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Βυθίζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και τις διατηρούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στο γκριλ.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί ή στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, αλείφοντάς τες κατά διαστήματα με τη μαρινάδα.

Τις σερβίρουμε ζεστές, είτε με τηγανητές πατάτες, είτε με ψητά λαχανικά, είτε με μια φρεσκοκομμένη σαλάτα εποχής.

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε βότανα