Μπατσαριά

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)

1,5-2 κιλά διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, μάραθο, άνηθο), πλυμένα και ψιλοκομμένα

2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

350 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη, και 150 γρ. επιπλέον, για το τέλος

150 γρ. τραχανά

3 μεσαία αβγά

300 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το ταψί και το ράντισμα

1 κιλό καλαμποκάλευρο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα χόρτα, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τον τραχανά, τα αβγά, το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με ζεστό νερό (για να μην πικρίσει η ζύμη) και τα ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός.

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον μισό χυλό. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των χορταρικών. Αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο νερό και τον ρίχνουμε επάνω στα χορταρικά. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συνταγές απο Τάσος Μπίκος