ΥΛΙΚΑ (για 2 φραντζόλες)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
500 ml µπίρα
50 ml έ.π. ελαιόλαδο q 20 γρ. ζάχαρη q 10 γρ. αλάτι
1 κ.σ. µπέικιν πάουντερ
80 γρ. καρύδια (ψίχα), ελαφρώς σπασµένα
2 κ.σ. διάφορα σπόρια (ηλιόσπορoι, λιναρόσποροι, σουσάµι, πασατέµπος)
λίγο βούτυρο και αλεύρι (για τις φόρμες)
2 κ.σ. παρµεζάνα, τριµµένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Σε ένα µπολ βάζουµε το αλεύρι και ρίχνουµε σταδιακά την µπίρα, ανακατεύοντας συνεχώς µε το σύρµα, µέχρι να σχηµατιστεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουµε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το µπέικιν πάουντερ και τα καρύδια και ανακατεύουµε λίγο ακόµη, µέχρι να ενσωµατωθούν τα υλικά στο µείγµα.
Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε 2 µακρόστενες φόρµες για κέικ και µοιράζουµε το µείγµα. Πασπαλίζουµε µε τα σπόρια και την παρµεζάνα και ψήνουµε για περίπου 1 ώρα (ή µέχρι να πάρουν χρώµα τα ψωµιά). Τα βγάζουµε από τον φούρνο, τα αφήνουµε να σταθούν λίγο και τα ξεφορµάρουµε προσεκτικά.