ΨΩΜΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ & ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

 

http://www.chefonair.gr/sitefiles/images/241-300/site_0032_298b.JPG.jpg

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:

  • ½ κ. αλεύρι σκληρό
  • ½ κ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ lt νερό
  • 50 γρ. γάλα
  • 20 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 80 γρ. κρεμμύδια φρέσκα
  • 1/3 ματσ. θυμάρι φρέσκο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε ελαφρά με 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο τέλος το θυμάρι ψιλοκομμένο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε νερό, μαγιά, ελαιόλαδο, ζάχαρη, γάλα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα στο μίξερ όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη μας να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για 45 λεπτά έως 1 ώρα. Λαδώνουμε το ταψί μας, ακουμπάμε στο κέντρο τη ζύμη με προσοχή και την απλώνουμε. Χαράζουμε το ζυμάρι μας με ένα μαχαίρι. Απλώνουμε από πάνω αραιά το σπανάκι, για να αναπνέει το ζυμάρι. Μπορεί και να μας περισσέψει σπανάκι, δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε όλο. Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τυρί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 35 – 40 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Εναλλακτικά ζυμώνουμε τη ζύμη μας μετά το πρώτο φούσκωμα μαζί με το σπανάκι, ώστε να ανακατευτεί το σπανάκι καλά στη ζύμη και πλάθουμε ένα καρβελάκι. Αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 35 – 40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς.

Συνταγές απο Τάσος Μπίκος

Pizzamore
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις cookie σας μεταβαίνοντας στις καρτέλες στην αριστερή πλευρά.